BREAKING: Cod PORTOCALIU de inundaţii în trei judeţe. Cod GALBEN în jumătate de ţară

Postat la 13 martie 2018 61 afişări

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii, valabil de marţi, ora 14.40, până miercuri, la ora 10.00, fiind vizate râuri din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov. Specialiştii au emis şi un cod galben valabil pentru râuri din 24 de judeţe din sud, nord-est şi centru.

BREAKING: Cod PORTOCALIU de inundaţii în trei judeţe. Cod GALBEN în jumătate de ţară

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA), este cod portocaliu pe râuri din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov.

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie pe afluenţii mici ai Oltului aferenţi sectorului amonte Acumulare Voila, judeţele Harghita, Covasna şi Braşov. Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele hidrografice Cormoş, Homorodul Mic şi Homorodul Mare”, arată hidrologii.

Avertizarea cod portocaliu de inundaţii a intrat în vigoare marţi după-amiază şi expiră miercuri la ora 10.00.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.