BREAKING: Circa 2 milioane de viitori pensionari ai României, investitori la cel mai mare transportator de mărfuri fluviale din România

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu Postat la 11 iunie 2021 256 afişări

BREAKING: Circa 2 milioane de viitori pensionari ai României, investitori la cel mai mare transportator de mărfuri fluviale din România

NN Pensii, cel mai mare administrator de fonduri de pensii private din România, a achiziţionat 7,58% din Transport Trade Services (TTS), ceea ce înseamnă că circa 2 milioane de salariaţi români, adică aceia care cotizează la fondul Pilon II al NN Pensii, au ajuns investitori indirecţi la cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre.

Potrivit unei raportări din 11 iunie 2021 la Bursa de la Bucureşti, 10,18% din TTS a fost cumpărat de grupul olandez NN, dintre care 7,58% prin NN Pensii, 0,86% prin NN Asigurări de Viaţă şi 1,74% prin NN Investment Partners. Cu alte cuvinte, olandezii de la NN controlează 10,2% din TTS, adică au o investiţie de 59 mil. lei.

Pe 11 iunie 2021, la Bursa de la Bucureşti a apărut prima raportare a marilor investitori care au subscris în oferta de listare a transporatorului de mărfuri fluviale Transport Trade Services (TTS), cel care va începe pe 14 iunie tranzacţionarea la bursa de la Bucureşti.

Acţiunile TTS vor intra la tranzacţionare luni, 14 iunie 2021. TTS a derulat din 24 mai şi până pe 4 iunie o ofertă de vânzare de acţiuni de 288 mil. lei, primul IPO din ultimii peste trei ani.

Din 24 mai şi până pe 4 iunie 2021, cu excepţia zilei de 1 iunie când bursa nu a tranzacţionat, micii investitori au alocat 465 mil. lei, echivalentul a circa 52 mil. lei pe zi (10,5 mil. euro) pentru cea mai mare ofertă de listare din ultimii ani şi care va aduce un nou sector la Bursa românească – cel al transporturilor fluviale.

Preţul la care a fost închisă oferta de listare a TTS este de 19,2 lei pe acţiune, aproape de minimul intervalului de subscriere, adică o ofertă de 288 mil. lei şi o capitalizare anticipată de 576 mil. lei. Investitorii mici au putut subscrie la preţul maxim de 21 lei pe acţiune, adică au alocat circa 464 mil. lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
pensii,
investitori,
marfuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.