Brazilia: Armata a intervenit în favelele din Rio de Janeiro

Autor: Marian Avram Postat la 06 august 2017 133 afişări

Guvernul Braziliei a iniţiat o operaţiune de amploare împotriva bandelor înarmate, în favelele din Rio de Janeiro ajungând, sâmbătă, peste opt mii de militari şi poliţişti, cu scopul de a reduce rata criminalităţii, relatează France 24.

Cinci favele din Rio de Janeiro au fost vizate de acţiunile forţelor de securitate, care au început operaţiunile de la primele ore ale dimineţii, potrivit unui comunicat emis de Secretariatul Securităţii Statului din Rio (Seseg). Obiectivul acestor operaţiuni este de a opri jafurile produse de bandele criminale asupra camioanelor care transportă marfă.

”Forţele armate sunt responsabile pentru instituirea perimetrelor de acţiune în aceste regiuni şi s-au stabilit în puncte strategice. Unele drumuri au fost blocate, iar spaţiul aerian a fost restricţionat”, se arată în comunicat.

La sfîrşistul lunii iulie, Michel Temer, preşedintele Braziliei, a emis un decret ce autorizează folosirea forţelor armate în Rio de Janeiro pentru combaterea reţelelor de crimă organizată.

Operaţiunea de astăzi a fost a doua efectuată de forţele de ordine în Rio de Janeiro, în care rata violenţelor şi furturilor a ajuns la un nivel alarmant. Până în prezent, au fost emise 40 de mandate de arestare, iar 15 persoane au fost date în urmărire.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RIO DE JANEIRO,
BRAZILIA,
ARMATA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.