Bogdan Dumitrescu, profesor ASE: OUG 114 a generat scăderea cu 50% a veniturilor Pilonului II. „Noile comisioane par nerezonabile“

Postat la 05 septembrie 2019 65 afişări

Ordonanţa 114, prin care guvernul PSD a lovit dur în piaţa de capital şi în Pilonul II de pensii private, a generat o diminuare de peste 50% a veniturilor administratorilor de fonduri de pensii private obligatorii, în timp ce i-a obligat pe aceştia să transfere 0,5% din contribuţiile primite către Casa Naţio­nală de Pensii Publice, consideră Bog­dan Dumitrescu, conferenţiar univer­sitar doctor la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Bogdan Dumitrescu, profesor ASE: OUG 114 a generat scăderea cu 50% a veniturilor Pilonului II. „Noile comisioane par nerezonabile“

„Din perspectiva nivelului general de risc asumat de administratori, legarea comisionului de administrare de nivelul randamentului real ar putea avea drept consecinţă nedorită o sporire a gradului de risc al portofoliilor administrate. Din această perspectivă, varianta anterioară în care nivelul comisionului de admi­nistrare era fix apare drept superioară“, spune Bogdan Dumitrescu.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
venituri,
ase,
comisioane,
oug

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.