Boeing ia în considerare creşterea datoriilor companiei, pe fondul crizei aeronavelor 737 MAX

Autor: Teona Tomoiaga, Mediafax Postat la 06 ianuarie 2020 44 afişări

Boeing ia în considerare creşterea datoriilor companiei, pe fondul crizei aeronavelor 737 MAX

Costructorul american de aeronave Boeing are în vedere să îşi majoreze împrumuturile pentru a-şi consolida finanţele după blocarea la sol a aeronavei sale 737 MAX, transmite Reuters.

De asemenea, compania vrea să amâne unele cheltuieli de capital, să îngheţe unele achiziţii şi să îşi reducă din costurile destinate cercetării şi dezvoltării pentru a avea bani la dispoziţie.

Criza pe care o traversează compania Boeing se adânceşte, după ce aceasta a informat că va suspenda, din ianuarie, producţia aeronavelor 737 MAX, prima mare oprire a liniei de asamblare din ultimii 20 de ani.

Autorităţile de reglementare au interzis zborurile cu aceste aeronave în luna martie anul trecut, în urma accidentelor din Indonezia şi Etiopia soldate cu 346 de victime.

Boeing a continuat să producă aeronave 737 MAX chiar şi după interdicţia de a mai zbura din luna martie, însă a redus producţia lunară de la 52 de aparate în aprilie la 42.

Luna trecută, Consilul de Aministraţie al Boeing l-a concediat pe Dennis Muilenburg, directorul general al companiei, din cauza eşecurilor repetate ale acestuia de a o scoate din criza care a afectat compania aeriană şi a costat până acum 9 miliarde de dolari.

Acţiunile Boeing scădeau luni, la bursa de la New York, cu 1,3%, la 328,29 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boeing,
737 max,
datorii,
reuters,
etiopia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.