BOALA care se răspândeşte cu o viteză NECONTROLABILĂ în Europa

Postat la 19 octombrie 2017 543 afişări

Numărul cazurilor de infecţie cu virusul HIV a crescut dramatic în Europa de Est, astfel că Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut statelor europene să lupte împreună pentru a combate răspândirea SIDA şi a HIV, potrivit Deutsche Welle.

BOALA care se răspândeşte cu o viteză NECONTROLABILĂ în Europa

Potrivit informaţiilor ONU, Europa s-ar confrunta astăzi cu o provocare mai mare decât Africa atunci când ne referim la virusul HIV şi a bolii SIDA. Declaraţia a fost făcută, potrivit Deutsche Welle, de către vice-directorul programului pentru SIDA al ONU, Luiz Loures, în cadrul unei întâlniri la Berlin.

Acesta a vorbit şi despre creşterea masivă a numărului de cazuri noi de infectări cu HIV în Europa de est şi în centrul Asiei, cea mai afectată ţară fiind Rusia.

„În regiunea amintită se înregistreză, în prezent, o catastrofă”, a declarat şi Sylvia Urban, preşedinta asociaţiei de acţiune anti-Sida şi a societăţii germane de ajutorare a bolnavilor de Sida, adăugând că guvernul german ar trebui să ia anumită măsuri pentru a transmite experienţele autorităţilor nemţeşti în ceea ce priveşte reuşita combaterii răspândirii HIV şi SIDA către statele din Europa de Est. 

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.