BNR menţine dobânda-cheie la 1,75% pe an şi îngustează coridorul dintre facilităţile de dobânzi

Postat la 07 noiembrie 2017 49 afişări

Consiliul de Administraţie al BNR a decis în şedinţa de marţi, 7 noiembrie, să menţină dobânda de politică monetară la 1,75% pe an, să crească la 0,75% rata dobânzii pentru facilitatea de depozit şi să scadă la 2,75% dobânda pentru facilitatea de creditare.

BNR menţine dobânda-cheie la 1,75% pe an şi îngustează coridorul dintre facilităţile de dobânzi

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a hotărât următoarele:

- Menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75% pe an;

- Gestionarea fermă a lichidităţii din sistemul bancar;

- Păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

- Îngustarea coridorului simetric format de ratele dobânzilor facilităţilor permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la +/- 1,00 puncte procentuale de la +/- 1,25 pp.

„Începând cu 8 noiembrie 2017, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit creşte la 0,75%, iar rata dobânzii aferente facilităţii de creditare se reduce la 2,75%”, se arată într-un comunicat al băncii centrale.

Un comunicat detaliat privind aceste măsuri va fi prezentat în cadrul unui briefing de presă susţinut de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la ora 15.00, la sediul BNR.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.