BMW caută companii IT româneşti care să le producă software pentru maşinile electrice

Postat la 01 mai 2017 172 afişări

Gigantul german BMW caută parteneriate cu firmele din România pe zona de tehnologie şi vrea să demareze un proces de selecţie a companiilor IT româneşti, în vederea implementării strategiei de dezvoltare din sectorul maşinilor electrice, potrivit unei discuţii de astăzi a ministrului Mediului de Afaceri, Alexandru Petrescu, cu managementul BMW.

BMW caută companii IT româneşti care să le producă software pentru maşinile electrice

”În contextul expansiunii conceptului de mobilitate electrică la nivel global, paradigma competitivităţii se schimbă. Astfel că, producători de maşini cu tradiţie de peste 100 de ani în industrie, precum BMW, îşi caută noi parteneri, pe noi pieţe, companiile din România  fiind vizate în context”, a spus ministrul.

”Noua orientare a  producţiei de maşini spre maşini electrificate, în concordanţă cu politica mondială de reducere a emisiilor de CO2, creează mult spaţiu de acţiune actorilor români atât din sectorul industrial, IT dar şi în cel de creare a infrastructurii necesare utilizării unor astfel de maşini. În urma întâlnirilor de la începutul acestui an de la Bucureşti,  BMW a demarat un proiect de selectie a companiilor de IT româneşti care vor produce software pentru grupul german”, a adăugat el.

Citeste continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.