​Bloomberg: După aproape un deceniu de la marea recesiune, băncile centrale trebuie să îşi ”subţieze” bilanţul

Autor: Dorin Oancea Postat la 28 august 2016 83 afişări

După aproape un deceniu de la marea recesiune, băncile centrale trebuie să ”slăbească” şi să îşi reducă activele financiare pe care le deţin, scrie Bloomberg.

Chiar dacă FED îşi ţine în frâu şi relativ constant nivelul activelor deţinute, în Japonia şi Europa bilanţul creşte continuu.

La întâlnirea anuală FED din Jackson Hole, Wyoming, reprezentanţi ai băncilor centrale se întreabă cât tim mai este sustenabil actualul model.

Dacă luăm exemplu Băncii Centrale Europene, instituţia s-a angajat într-un program de achiziţie de active de aproximativ 1.700 de miliarde de euro până în martie anul viitor, într-un efort de a împinge inflaţia în cele 19 ţări ale zonei euro departe de pericolul deflaţionist.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BĂNCI,
ACTIVE FINANCIARE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.