Blatter denunţă o campanie de "ură" din partea UEFA

Autor: Luminita Turcu Postat la 30 mai 2015 41 afişări

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a denunţat campania de "ură" din partea UEFA, într-un interviu acordat televiziunii elveţiene RTS, a doua zi după realegerea sa în fruntea forului fotbalistic mondial.

"A fost ură venită nu doar din partea unei persoane de la UEFA, ci din partea unei organizaţii care nu a înţeles că în 1998 am devenit preşedinte FIFA", a declarat Blatter.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, l-a susţinut la alegerile FIFA pe prinţul Ali al Iordaniei şi i-a cerut personal lui Blatter să demisioneze.

Blatter consideră că arestările de miercuri, care au vizat membri FIFA, şi reacţia UEFA nu reprezintă o simplă coincidenţă: "Îi iert pe toţi, dar nu uit. Nu va putea nimeni să-mi scoată din cap ideea că atacul americanilor şi reacţia UEFA reprezintă o simplă coincidenţă. Va trebui să continuăm cu Platini şi UEFA. Nu putem trăi fără UEFA şi UEFA nu poate trăi fără noi", a adăugat Blatter.

Joseph Blatter a câştigat, vineri, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

În primul tur, Blatter a obţinut 133 de voturi, iar Prinţul Ali 73.

După ce s-a consultat cu staful său, Prinţul Ali a decis să se retragă înainte de al doilea tur.

Joseph Blatter, în vârstă de 79 de ani, se află la conducerea FIFA din 1998.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
BLATTER,
UEFA
/actualitate/blatter-denunta-o-campanie-de-ura-din-partea-uefa-14366905
14366905
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.