Bitcoin-ul îşi extinde pierderile şi se apropie de cea mai slabă performanţă săptămânală din ultimul an, după ce a ajuns la 58.000 de dolari cu ajutorul Tesla şi Mastercard

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 26 februarie 2021 127 afişări

Bitcoin-ul îşi extinde pierderile şi se apropie de cea mai slabă performanţă săptămânală din ultimul an, după ce a ajuns la 58.000 de dolari cu ajutorul Tesla şi Mastercard

Bitcoin-ul a scăzut vineri cu peste 6% şi a atins cel mai slab nivel din ultimele două săptămâni. Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a ajuns până la 44.451 de dolari, înainte să îşi recupereze o parte din pierderi, notează Reuters.

La ora redactării materialului (15:05), moneda ajungea la 47.069 de dolari. După o scădere de aproape 20% săptămâna aceasta, Bitcoin-ul se îndreaptă către cea mai slabă performanţă săptămânală din luna martie a anului trecut încoace.

Gigantul de plăţi Mastercard a declarat luna aceasta că le va permite posesorilor de carduri să tranzacţioneze mai multe criptomonede pe reţeaua companiei. Anterior, compania auto Tesla a anunţat că a investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin. Cele două companii înregistrează împreună o capitalizare bursieră de peste 1.000 de miliarde de dolari.

În urma anunţurilor, Bitcoin-ul a crescut masiv, ajungând săptămânile trecute la 58.354 de dolari, în creştere cu 60% de la începutul anului până acum.

Totuşi, creşterile din ultimele luni au provocat un val de temeri în rândurile băncilor de investiţii şi au determinat guvernele şi autorităţile financiare să plănuiască un nou set de reglementare a criptomonedei.

 „Nu cred că Bitcoin va ajunge un mijloc de schimb pentru lume. Este prea volatil şi reprezintă un fel de substitut artificial al aurului”, a declarat recent Charlie Munger, vicepreşedintele Berkshire Hathaway şi partenerul de afaceri al investitorului Warren Buffett.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mastercard,
tesla,
scadere,
bitcoin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.