„Bine aţi venit la Marea Albă de plastic”. Protest faţă de sufocarea plajelor cu şezlonguri, la Constanţa

Postat la 12 iulie 2019 77 afişări

Zeci de constănţeni au protestat, vineri, în faţa Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), faţă de sufocarea plajelor de pe litoral românesc cu şezlonguri. Oamenii spun că plasticul e până în „buza mării” şi au ajuns să ceară voie să meargă pe plajă după o viaţă trăită în Constanţa.

„Bine aţi venit la Marea Albă de plastic”. Protest faţă de sufocarea plajelor cu şezlonguri, la Constanţa

Oamenii au venit la protest, după ce au văzut un anunţ pe Facebook. Grupul de Dialog şi Bună Convieţuire (GDBC) a cerut respectarea unor reguli „de bun-simţ pe plaje” şi respectarea legii, atât de către agenţii economici care închiriază plaje, cât şi de către administratorul acestora, Apele Române prin ABADL.

„Mă deranjează profund nerespectarea legii. De ani de zile neregulile se abat vara de vară asupra litoralului românesc, iar cei de deasupra noastră închid un ochi, închid pe amândoi până vine toamna. (…) Nerespectarea legală a suprafeţei de cinci metri pătraţi per şezlong, aşezarea şezlongului în buza apei cu toate că trebuiau lăsaţi cinci metri. După aia, regulamentul plajelor, care nu există, care ar reglementa şi ar rezolva multe probleme care sunt în ziua de azi: faptul că nu au un standard european, mizeria de pe plajă, câinii de pe plajă, toate chestiile astea ne deranjează şi nimeni nu ia niciun act, nu face nimic”, a spus Alexandru Zamfirescu, iniţiatorul Grupului de Dialog şi Bună Convieţuire.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plaja,
constanta,
plastic,
protest

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.