Bill Gates urcă pe primul loc în topul bogaţilor întocmit de Bloomberg

Autor: Departamentul Economic Postat la 17 noiembrie 2019 207 afişări

Bill Gates urcă pe primul loc în topul bogaţilor întocmit de Bloomberg

Fondatorul Microsoft Bill Gates l-a depăşit vineri pe CEO-ul Amazon Jeff Bezos, urcând pe primul loc în topul celor mai bogate persoane din lume, cu 110 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index, citat de CNN. 

Este pentru prima dată când cofondatorul Microsoft ocupă primul loc în ultimii doi ani. El l-a depăşit pentru scurt timp pe Bezos luna trecută, după ce Amazon a raportat că profitul său pentru cele trei luni care se încheie în septembrie a scăzut cu aproape 28% faţă de anul precedent.

Gates a urcat pe prima poziţie deoarece acţiunile Microsoft au crescut cu aproape 48% în acest an, ceea ce a contribuit la creşterea valorii pachetului său în companie. În octombrie, Microsoft s-a calificat, în defavoarea Amazon, pentru un contract de cloud computing de 10 miliarde de dolari cu Pentagonul, adăugând o tensiune suplimentară cursei averilor dintre Gates şi Bezos.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GATES,
BEZOS,
AVERI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.