Bill Gates, avertisment fără precedent. Mulţi oameni vor rămâne fără loc de muncă

Postat la 21 februarie 2017 1420 afişări

Ne îndreptăm cu paşi repezi către Era Roboţilor, o lume în care omenirea va trebui să găsească soluţii concrete la problema forţei de muncă, pentru că cele mai multe joburi vor fi preluate de maşini.

Bill Gates, avertisment fără precedent. Mulţi oameni vor rămâne fără loc de muncă

 Fondatorul Microsoft, Bill Gates, afirmă că trebuie dezvoltată o formă specială de taxare a roboţilor, similară cu taxele pe muncă, relatează GadgetReport.ro

Într-un interviu pentru Quartz, Gates a explicat că „în prezent, munca unui angajat într-o fabrică valoarează, să spunem, 50.000 de dolari, sumă care include şi taxele. Dacă robotul îi va prelua munca, trebuie gândit un sistem care să taxeze munca, la fel ca în cazul unui angajat uman”.

Banii din taxarea roboţilor ar trebui folosiţi pentru dezvoltarea unor noi locuri de muncă pentru oameni, pentru calificarea acestora în noi activităţi. Potrivit experţilor, omenirea se îndreaptă către a patra revoluţie industrială, o schimbare economică fundamentală care urmează să fie implementată până în 2020.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.