Bilanţul ultimei săptămâni: 80 de infracţiuni economice şi 73 de fugari prinşi de poliţie

Postat la 26 aprilie 2014 26 afişări

Un număr de 89 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni economice au fost cercetate, în ultima săptămână, de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor.

Bilanţul ultimei săptămâni: 80 de infracţiuni economice şi 73 de fugari prinşi de poliţie

Poliţiştii au constatat 80 de infracţiuni de comiterea cărora sunt bănuite 89 de persoane, dintre care 2 au fost reţinute.

Astfel, poliţiştii au constatat 36 de fapte de evaziune fiscală, 11 înşelăciuni şi 4 infracţiuni de complicitate la înşelăciune, 3 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, 3 infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, 2 falsuri în declaraţii şi 3 infracţiuni de uz de fals.

De asemenea, poliţiştii cercetează 5 infracţiuni la Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, 4 la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, 4 infracţiuni de abuz în serviciu şi 4 fapte de corupţie, constând în 2 infracţiuni de dare de mită, o infracţiune de luare de mită, o infracţiune de cumpărare de influenţă şi o infracţiune privind obţinerea, pe nedrept, de fonduri europene.

În acelaşi timp, 152 de persoane pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată sau care erau dispărute au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii structurilor de investigaţii criminale.

În urma activităţilor de căutare şi identificare, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale din întreaga ţară au găsit 79 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 51 de minori. Minorii găsiţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii au depistat 73 de persoane urmărite în temeiul legii, dintre care 60 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 7 aveau mandate de arestare preventivă, pe numele a 5 persoane erau emise mandate europene de arestare, iar pe numele unei persoane fusese emisă o sentinţă penală de internare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bilantul-ultimei-saptamani-80-de-infractiuni-economice-si-73-de-fugari-prinsi-de-politie-12531671
12531671
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.