Berlinul cunoştea riscurile de survolare a estului Ucrainei înainte de prăbuşirea MH17

Autor: Iuliana Enache Postat la 27 aprilie 2015 48 afişări

Guvernul german cunoştea riscurile legate de survolarea estului Ucrainei înainte de prăbuşirea avionului Boeing al Malaysia Airlines, care efectua zborul MH17 şi nu a informat companiile aeriene germane în legătură cu acest lucru, afirmă presa germană, citată de Nouvel Observateur, în ediţia online.

Cei 298 de pasageri şi membri ai echipajului zborului MH17, dintre care două treimi erau olandezi, au decedat la 17 iulie, când avionul Malaysia Airlines a fost lovit de o rachetă în timp ce survola această zonă de război.

O telegramă diplomatică emisă de Ministerul german al Afacerilor Externe cu câteva zile înaintea accidentului a calificat situaţia drept "îngrijorătoare", în timp ce un avion militar a fost doborât în această zonă la peste 6.000 de metri altitudine, afirmă posturile de televiziune WDR şi NDR şi cotidianul Süddeutsche Zeitung.

În ziua tragediei, "trei avioane ale Lufthansa au survolat zona, dintre care unul cu doar 20 de minute înainte de zborul MH17", subliniază Süddeutsche Zeitung.

"În mod normal, companiile aeriene trebuie să fie informate imediat în caz de schimbare a situaţiei în materie de securitate (...) Or, nu a fost cazul decât după prăbuşirea MH17".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
MH17,
UCRAINA
/actualitate/berlinul-cunostea-riscurile-de-survolare-a-estului-ucrainei-inainte-de-prabusirea-mh17-14161781
14161781
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.