BCR vinde credite cu depozit colateral firmelor mici care nu au garanţii

Autor: Anelis Baciu Postat la 10 septembrie 2013 127 afişări

BCR, cea mai mare bancă locală după activele deţinute, vrea să-şi extindă portofoliul de clienţi întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) şi le vinde acestora credite în lei fără garanţii, dar cu depozit colateral.

BCR vinde credite cu depozit colateral firmelor mici care nu au garanţii

BCR, cea mai mare bancă locală după activele deţinute, vrea să-şi extindă portofoliul de clienţi întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) şi le vinde acestora credite în lei fără garanţii, dar cu depozit colateral. Valoarea maximă a liniei de finanţare ajunge la 300.000 de lei, iar perioada de rambursare a creditului este de trei ani.

Costul finanţării este format din dobânda de referinţă Robor la o lună sau la trei luni plus marja băncii care variază între 4,5% şi 7,5%, în funcţie de situaţia financiară a clientului.

„Segmentul companiilor mici este cel mai dinamic şi creditul fără garanţii reprezintă un mod de a răspunde nevoii clienţilor care au afaceri bine gestionate şi cu potenţial de creştere, dar care  nu dispun de garanţii suficiente”, a declarat Sorin Mititelu, director executiv, direcţia managementul segmentelor retail în cadrul BCR.

Creditul este garantat în proporţie de maximum 80% de către Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, clienţii nefiind obligaţi să prezinte şi alte tipuri de garanţii. Destinaţia finanţării o reprezintă capitalul de lucru şi activitatea curentă.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.09.2013

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BCR,
credite,
depozit colateral,
firme mici,
garanţii
/actualitate/bcr-vinde-credite-cu-depozit-colateral-firmelor-mici-care-nu-au-garantii-11307335
11307335
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.