Baza de la Deveselu: Rusia cere noi informaţii, după explicaţiile SUA privind un nou sistem balistic

Autor: Mihai Draghici Postat la 26 aprilie 2019 56 afişări

Rusia a primit informaţii din partea Statelor Unite privind instalarea temporară a sistemului balistic THAAD în România, a anunţat vineri Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, argumentând că sunt necesare clarificări suplimentare privind baza de la Deveselu.

"Am primit anumite informaţii şi explicaţii despre motivele instalării temporare a sistemului THAAD pe durata lucrărilor de întreţinere la baza balistică din Deveselu, România. Analizăm informaţiile", a declarat Serghei Riabkov, citat de agenţia de presă Tass.

Rusia "nu poate înţelege ce sarcini va îndeplini sistemul Aegis pentru uz terestru în domeniul apărării balistice. Poate că problema este că noi înţelegem ameninţările în mod diferit faţă de SUA şi aliaţii acestei ţări", a subliniat Riabkov.

"De asemenea, nu este clar pentru Rusia cum pot Statele Unite - dacă pot - să garanteze că lansatoarele universale Mk-41, incluse în sistemul Aegis Ashore, nu vor fi folosite pentru lansarea rachetelor sol-sol. Am discutat de multe ori despre această problemă cu colegii noştri americani în timpul negocierilor pe tema Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), atunci când încă era posibil să ajungem la un acord rezonabil şi să menţinem Tratatul. Cu toate acestea, decizia Statelor Unite de a submina Tratatul a prevalat. Tratatul probabil va înceta să existe pe 2 august 2019", a subliniat Serghei Riabkov.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
SUA,
romania,
rusia,
serghei riabkov

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.