Basescu sustine privatizarea pe bursa a CFR Marfa, Transelectrica sau RA-APPS

Postat la 17 octombrie 2010 19 afişări

Presedintele Traian Basescu a declarat, la emisiunea “Dupa 20 de ani” de la Pro TV, ca desi a fost un adversar al privatizarii unor societati de stat in 2009, pentru anul viitor ar fi de acord cu vanzarea unor pachete de actiuni pe bursa, iar banii obtinuti astfel sa fie folositi pentru investitii.

"Am fost adversar al privatizarii in 2009. Am spus: criza este prea adanca sa dam gratis activele sau sa le listam la bursa sa vindem actiuni ale societatilor", a spus Basescu.

Intrebat care ar fi societatile care ar trebui privatizate anul viitor, seful statului a dat ca exemplu CFR Marfa, dar si Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

"Spre exemplu, as incepe cu compania de transport marfa la calea ferata - dar privatizari pe bursa. Avem nevoie de consolidarea bursei, avem nevoie sa facem o economie care se alimenteaza de pe piata. As continua cu pachete mici de actiuni de la Transelectrica, de la Transgaz si Romgaz, as privatiza RA-APPS", a explicat presedintele.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-sustine-privatizarea-pe-bursa-a-cfr-marfa-transelectrica-sau-ra-apps-7487535
7487535
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.