Băsescu declanşează un nou referendum şi, implicit, un nou scandal cu USL

Autor: Iulian Anghel Postat la 11 iunie 2013 88 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat în această seară, în mod surprinzător, că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru un parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari, precizând însă că va emite decretul în funcţie de modul în care Legislativul va respecta voinţa poporului exprimată în 2009 – când în urma unui referendum populaţia s-a pronunţat pentru parlament unicameral.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat în această seară, în mod surprinzător, că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru un parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari, precizând însă că va emite decretul în funcţie de modul în care Legislativul va respecta voinţa poporului exprimată în 2009 – când în urma unui referendum populaţia s-a pronunţat pentru parlament unicameral.

Preşedintele acuză faptul că majoritatea USL din Parlament nu ar respecta statul de drept pentru că în proiectul de modificare a Constituţiei nu a inclus rezultatele din 2009 ale referendumului - parlament unicameral şi număr redus de parlamentari.

"În această după-amiază am declanşat procedura unui nou referendum cu două întrebări: dacă români vor Parlament unicameral şi dacă românii vor Parlament cu 300 de membri."

În 2009, preşedintele Traian Băsescu a convocat un referendum pentru trecerea la un parlament unicameral cu maximum 300 de parlamentari. Referendumul – organizat o dată cu alegerile prezidenţiale - a fost validat prin prezenţa la urne a 50,95% dintre cetăţenii cu drept de vot (pragul de validare era prezenţa la urne a 50% dintre cetăţenii cu drept de vot).

În cadrul referendumului, 77,7% dintre cei prezenţi la urne s-au pronunţat în favoarea parlamentului unicameral, iar 88,8% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
referendum,
traian basescu,
usl
/actualitate/basescu-declanseaza-un-nou-referendum-si-implicit-un-nou-scandal-cu-usl-10957410
10957410
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.