Băsescu: Cred că Putin se uită cu cel mai mare jind la gurile Dunării

Autor: Ioana Câmpean Postat la 22 martie 2014 103 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a spus, sâmbătă, că el crede că preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, "se uită cu cel mai mare jind la gurile Dunării", şeful statului amintind afirmaţia sa că "Marea Neagră este lac rusesc", pentru care a fost blamat, dar care acum este o realitate.

Băsescu: Cred că Putin se uită cu cel mai mare jind la gurile Dunării

Potrivit şefului statului, nimeni, în momentul de faţă, nu exclude "paşi următori", care să vizeze Transnistria, Republica Moldova, estul Ucrainei sau Odessa. "Dacă mă întrebaţi pe mine, şi asta am susţinut în discuţii la Bruxelles, Federaţia Rusă nu va invada estul Ucrainei, dar îl va controla prin oamenii numiţi în administraţie, pentru că nu au niciun rost să rupă Ucraina", a spus Băsescu.

El a precizat că ruşii îşi doresc un "om pe placul lor" în fruntea Ucrainei, la alegerile prezidenţiale din 25 mai. "Cred că Putin se uită cu cel mai mare jind, dacă privim în istoria Federaţiei Ruse şi în istoria Imperiului rus, se uită cu jind la gurile Dunării. Cred că Transnistria, Odessa şi către gurile Dunării, către această zonă, nu ştiu dacă se va întâmpla, dar mi-am făcut datoria să avertizez aliaţii noştri, sper să nu se întâmple, dar, în mod categoric, aceste riscuri există", a spus şeful statului.

Preşedintele Băsescu a mai spus că, în opinia sa, vor mai urma acte de agresiune, după Ucraina, "nu împotriva statelor membre NATO, dar, acolo unde NATO nu există, pentru Putin nimic nu există". În opinia preşedintelui Băsescu, "schimbarea frontierelor în regiune nu este exclusă".

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-cred-ca-putin-se-uita-cu-cel-mai-mare-jind-la-gurile-dunarii-12312165
12312165
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.