Băsescu: Condiţia parteneriatului cu SUA-lipsa corupţiei, stat de drept, mediu investiţional favorabil

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 29 august 2014 24 afişări

Preşedintele Băsescu a declarat vineri, la întâlnirea anuală cu diplomaţii români, că parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii vizează o amplă arie de interes comun, condiţia valorificării lui fiind legată de trei elemente: lipsa corupţiei, stat de drept şi mediu investiţional favorabil.

Preşedintele Traian Băsescu a spus că, atunci când s-a convenit Parteneriatul strategic pentru secolul 21, a fost făcut un pas fundamental înainte în relaţia cu Statele Unite ale Americii.

”Nu este un simplu parteneriat strategic, care să vizeze securitatea naţională şi cooperarea la nivelul instituţiilor militarizate, ci este un parteneriat strategic pentru secolul 21 care vizează o amplă arie de interes comun, fie că vorbim de investiţii, dar pentru asta ne trebuie un mediu investiţional corespunzător, atractiv, şi nu introducerea de taxe peste noapte, vizează educaţia, cercetarea, mediul, cultura”, a arătat şeful statului.

Traian Băsescu a sbliniat că este vorba despre ”cel mai complet parteneriat strategic pe care îl avem semnat cu vreun stat şi trebuie valorificat, dar condiţia valorificării lui este lipsa corupţiei, stat de drept şi mediu investiţional favorabil”.

”În toate întâlnirile şi discuţiile pe care le am cu demnitari ai Statelor Unite rezultă o deschidere majoră, prin respectarea celor trei condiţii, stat de drept, mediu investiţional corect, diminuarea corupţiei”, a comentat şeful statului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BĂSESCU,
SUA,
PARTENERIAT
/actualitate/basescu-conditia-parteneriatului-cu-sua-lipsa-coruptiei-stat-de-drept-mediu-investitional-favorabil-13168235
13168235
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.