Băsescu: Ar trebui un al doilea Mandela pentru concilierea între religii, riscul e să fie irepetabil

Postat la 10 decembrie 2013 80 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, după semnarea în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Africii de Sud, că probabil că ne va mai trebui un al doilea Mandela, pentru concilirea între religii, dar există riscul ca acesta să fie irepetabil.

Băsescu: Ar trebui un al doilea Mandela pentru concilierea între religii, riscul e să fie irepetabil

 "Mandela este un simbol, despre el nu putem spune «a fost un simbol». A avut capacitatea ca după 27 de ani de puşcărie să fie bun, să concilieze albii cu negrii în Africa de Sud şi să dea ţării o perspectivă democratică. Cred că ceea ce Mandela a făcut în Africa de Sud este irepetabil. Aşa ceva nu s-a întâmplat în istoria lumii, ca un om hăituit să poată să aducă pacea fără violenţă şi într-un sistem democratic", a spus şeful statului după semnarea în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Africii de Sud, în memoria lui Nelson Mandela.

Preşedintele a arătat că ar trebui să existe un al doilea Mandela, pentru concilierea între religii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-ar-trebui-un-al-doilea-mandela-pentru-concilierea-intre-religii-riscul-e-sa-fie-irepetabil-11752016
11752016
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.