Barroso către Putin: UE acceptă consultări cu Moscova pe tema aprovizionării cu gaze

Postat la 17 aprilie 2014 34 afişări

Bruxelles-ul a acceptat joi să poarte consultări cu Moscova pe tema securităţii aprovizionărilor cu gaze naturale şi a subliniat că "fiabilitatea" Rusiei se află în joc, după ce aceasta a ameninţat cu oprirea furnizărilor.

Barroso către Putin: UE acceptă consultări cu Moscova pe tema aprovizionării cu gaze

 "Uniunea Europeană vă acceptă propunerea de consultări cu Federaţia rusă şi Ucraina în domeniul securităţii aprovizionărilor cu gaze (naturale) şi tranzitului", afirmă preşedintele Comisiei Europene (CE) Jose Manuel Barroso într-o scrisoare adresată lui Vladimir Putin

"Este interesul nostru comun să angajăm rapid aceste discuţii incluzând Ucraina", adaugă el, precizând că acestea ar urma să "ajute la evitarea unui scenariu extrem şi la garantarea securităţii aprovizionărilor şi tranzitului, creând totodată condiţiile unei cooperări în vederea modernizării sistemului ucrainean de tranzit al gazelor" naturale.

Preşedintele rus a ameninţat pe 10 aprilie cu oprirea livrărilor de gaze naturale către Ucraina, în cazul în care Kievul nu-şi rezolvă problema datoriei. El a anunţat joi, la Moscova, că dă Ucrainei termen o lună să-şi soluţioneze acest diferend cu Moscova asupra gazelor naturale, altfel ameninţând cu introducerea unui sistem de plată în avans a livrărilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/barroso-catre-putin-ue-accepta-consultari-cu-moscova-pe-tema-aprovizionarii-cu-gaze-12483495
12483495
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.