Barclays anunţă concedierea a 12.000 de angajaţi laolaltă cu majorarea primelor şi bonusurilor

Autor: Radu Racu Postat la 11 februarie 2014 73 afişări

Barclays anunţă concedierea a 12.000 de angajaţi laolaltă cu majorarea primelor şi bonusurilor

Barclays, a treia mare bancă din Marea Britanie, după mărimea activelor, a anunţat că va concedia 12.000 de angajaţi, ca parte a unui program internaţional de restructurare, în acelaşi timp dezvăluind o creştere semenificativă a bugetului pentru prime şi bonusuri, scrie Reuters.

 

Barclays va concedia aproape o zecime din numărul total de angajaţi, inclusiv 7.000 din Marea Britanie, ca parte a unui program de reducere a costurilor. Disponibilizările nu vizează un segement determinat al activităţii băncii şi se vor efectua la toate subdiviziile.

 

Totodată, banca britanică a anunţat că valoarea bonusurilor acordate anul trecut a crescut cu 13% faţă de 2012, la 2,88 miliarde de euro, echivalentul a 72.000 de euro per angajat. Valoarea a revoltat opinia publică din Marea Britanie, cu atât mai mult cu cât grupul financiar care a avut nevoie de zeci de miliarde de lire sterline din banii contribuabililor în apogeul crizei a înregistrat în 2013 rezultate mai slabe faţă de anul anterior.

 

"Astăzi Barclays le-a arătat două degete în sus (gest insultător în Marea Britanie  - n.red.) familiilor din toată ţara prin anunţarea unui program de prime şi bonusuri de mai multe miliarde de lire", a declarat Frances O'Grady, secretarul general al Sindicatelor din Comerţ.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barclays,
marea britanie,
angajati,
concedieri
/actualitate/barclays-anunta-concedierea-a-12-000-de-angajati-laolalta-cu-majorarea-primelor-si-bonusurilor-12063404
12063404
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.