Barack Obama a autorizat un nou program de sancţiuni pentru atacurile cibernetice

Autor: Gaidau Ion Postat la 02 aprilie 2015 94 afişări

Preşedintele american Barack Obama a anunţat miercuri că a autorizat un nou program de sancţiuni vizând persoane, companii şi guverne care "se angajează în activităţi rău intenţionate în domeniul cibernetic", relatează USA Today.

"Ameninţările cibernetice reprezintă una dintre cele mai serioase provocări la adresa securităţii economice şi naţionale a Statelor Unite, iar Administraţia mea urmăreşte să pună în aplicare o strategie vastă pentru a le contracara", a afirmat preşedintele american într-un comunicat care anunţă noul program de sancţiuni.

Noul program vizează sancţionarea atacurilor cibernetice comise împotriva infrastructurilor critice, care relevă secretele comerciale şi informaţii financiare personale sau oferă avantaje neloiale competitivităţii în mediul de afaceri, potrivit comunicatului.

Secretarul Trezoreriei va putea să impună sancţiuni în urma unor consultări cu secretarul de Stat şi procurorul general.

Noul regim de sancţiuni în domeniul cibernetic este autorizat la doar câteva luni după ce Statele Unite au acuzat Coreea de Nord de pirataj în cazul Sony Pictures, o acuzaţie respinsă de Phenian.

De asemenea, Statele Unite şi China se acuză reciproc de spionaj cibernetic. Acuzaţii similare sunt schimbate între Statele Unite şi Rusia.

"După cum am văzut în ultimele luni, aceste ameninţări pot proveni de la diferite surse şi ţinti infrastructurile noastre critice sau companiile şi cetăţeni noştri", a adăugat Obama, fără a menţiona un incident particular.

Republicanii s-au declarat de acord cu noul program de sancţiuni, dar insistă pentru o nouă legislaţie privind combaterea atacurilor cibernetice.

Administraţia americană va recurge la noul regim de sancţiuni pentru a viza entităţi greu accesibile prin intermediul instrumentelor obişnuite de ordin diplomatic, a precizat Michael Daniel, responsabil pentru securitatea informatică la Casa Albă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
INTERNET,
PREŞEDINTE
/actualitate/barack-obama-a-autorizat-un-nou-program-de-sanctiuni-pentru-atacurile-cibernetice-14102434
14102434
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.