Bani în plus pentru sănătate şi învăţământ la rectificarea bugetară

Postat la 29 iulie 2016 169 afişări

Proiectul de rectificare bugetară prevede majorarea veniturilor bugetului general consolidat cu 2,92 miliarde de lei şi a cheltuielilor bugetului general consolidate tot cu 2,92 miliarde de lei.

Bani în plus pentru sănătate şi învăţământ la rectificarea bugetară

Documentul are în vedere suplimentarea fondurilor alocate pentru sănătate şi învaţământ, sumele necesare pentru aplicarea măsurilor legislative adoptate în cursul anului curent şi fondurile pentru continuarea proiectelor de investiţii fezabile, fiind asigurate sume la nivelul necesarului de lucrări ce se pot efectua până la finele anului.

Proiectul, făcut public de minister vineri, vizează menţinerea deficitului bugetar pe anul 2016 la nivelul de 2,95% din PIB.

S-au asigurat, 568,6 milioane de lei pentru sănătate, din care la Ministerul Sănătăţii 297,6 milioane de lei şi la Casa de Naţională de Asigurări de Sănătate 271 milioane de lei, pentru plata salariilor majorate ale personalului medico-sanitar, precum şi pentru lucrări de reabilitare la maternităţi, investiţii la serviciile de ambulanţă şi UPU/CPU, dotare medicamente şi materiale sanitare din cabinetele de medicină generală şi dentară din unităţile de învăţământ.

Pentru diferenţele salariale ale personalului didactic vor fi alocate 1,01 miliarde de lei la învăţământ şi alte 2,80 miliarde de lei pentru asistenţă socială.

Agricultura va benficia de 405,3 milioane de lei pentru subvenţii pentru plata deconturilor la motorină trim II şi III 2016 şi acordarea ajutoarelor de minimis pentru sectorul zootehnic (suma s-a asigurat prin redistribuire din bugetul Ministerului Agriculturii).

Cititi mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.