AXA: Contractul privind vânzarea operaţiunilor din România către Astra a încetat

Autor: Adrian Dumitrache Postat la 20 septembrie 2014 49 afişări

Contractul de vânzare a operaţiunilor de asigurări AXA Life Insurance România către Astra Asigurări a încetat, grupul francez urmând să evalueze opţiunile strategice privind operaţiunile din România, a anunţat subsidiara din România a AXA.

"Contractul de vânzare a operaţiunilor de asigurări AXA Life Insurance România către Astra Asigurări, anunţat în data 29 noiembrie 2013, a încetat. AXA continuă să evalueze opţiunile strategice, luând în considerare interesul clienţilor şi al angajaţilor săi din România", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

AXA Life Insurance România a încheiat anul 2013 cu subscrieri de 33,8 milioane de lei şi o cotă de 2,7% din piaţa asigurărilor de viaţă.

La trei luni după anunţul privind vânzarea AXA Life Insurance România, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a instituit în luna februarie procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei Astra Asigurări, a suspendat conducerea şi dreptul de vot al acţionarilor şi a numit firma KPMG Advisory ca administrator special.

Prin instituirea procedurii de redresare financiară, ASF a solicitat asigurătorului să majoreze capitalul social cu 490 milioane de lei în următoarele 12 luni, din care 70 milioane de lei într-o primă fază.

Astra Asigurări este controlată indirect de omul de afaceri Dan Adamescu prin The Nova Group Investments România SA - 72,68% şi Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%.

Anunţul AXA era previzibil după ce preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a afirmat într-o conferinţă de presă, în prima parte a lunii iunie, că Astra nu se califică pentru preluarea altui asigurător.

"Când eşti în redresare financiară vinzi, nu cumperi", a declarat Negriţoiu la 12 iunie într-o conferinţă de presă.

Operaţiunile AXA în România vor fi conduse de Bruno Dufraisse, care îi va succede Violetei Ciurel, numită director general al operaţiunilor AXA din Portugalia, se mai spune în comunicat.

Grupul AXA este unul dintre cei mai mari jucãtori internaţionali din domeniul asigurărilor şi administrării de active, cu 157.000 de angajaţi care deservesc 102 milioane de clienţi în 56 de ţări.

Anul trecut, afacerile grupului au atins 91,2 miliarde de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AXA,
ASTRA,
CONTRACT
/actualitate/axa-contractul-privind-vanzarea-operatiunilor-din-romania-catre-astra-a-incetat-13309406
13309406
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.