Avocaţii victimelor incendiului de la Colectiv cer chemarea în judecată a două ministere

Postat la 21 martie 2017 79 afişări

Mai mulţi avocaţi ai părţilor vătămate din dosarul Colectiv au cerut includerea în cauză, ca părţi responsabile, a ministerelor Sănătăţii şi Finanţelor, motivând că unele victime au murit pentru că nu s-a cerut ajutor extern la timp în ceea ce priveşte spitalizarea.

Avocaţii victimelor incendiului de la Colectiv cer chemarea în judecată a două ministere

"Unele victime au murit din cauza Ministerului Sănătăţii pentru că nu a cerut ajutor extern în condiţiile în care partenerii noştri europeni şi-au oferit sprijunul", le-a spus judecătorilor unul dintre avocaţii victimelor.

"Şi Ministerul Sănătăţii, din punctul nostru de vedere, are o vină. Deşi desfăşurarea din noaptea respectivă a fost una exemplară, din păcate, o parte dintre victime au murit din cauza infecţiilor din spitale pentru că avem nişte spitale de secolul XI. A fost lungit, în cazul unor părţi vătămate, fie transferul în Belgia, Turcia sau Austria. Ca de obicei, noi ne împiedicăm în buna desfăşurare şi în continuarea tratamentului medicamentos al acestor persoane", a declarat Beatrice Comăniceanu, unul dintre avocaţii părţilor vătămate.

Un alt motiv invocat de avocaţi a fost acela că bunurile celor judecaţi, patronii clubului şi cei ai firmei de artificii, nu pot acoperi toate daunele pe care părţile vătămate le cer.

"Aşa cum ştim şi noi, ca apărători şi părţi vătămate, bunurile pe care le au sau nu inculpaţii nu sunt suficiente pentru a acoperi această tragetie. Doar statul, din punctul nostru de vedere, poate să ofere cuantumul pecuniar normal pentru a asigura acestor părţi vătămate. Să nu uităm că trăim în România, într-un stat de drept, unde suntem conduşi de nişte instituţii. Dacă instituţiile respective, la momentul respectiv, şi-ar fi făcut datoria, cu siguranţă nu s-ar fi întâmplat această tragedie", a declarat Beatrice Comăniceanu, avocat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.