Avioane private, case de vacanţă, inele cu diamante de 24 de carate. Cum trăiau trei bărbaţi care au furat banii a mii de oameni

Autor: Alex Ciutacu Postat la 21 septembrie 2018 1694 afişări

Avioane private, case de vacanţă, inele cu diamante de 24 de carate. Cum trăiau trei bărbaţi care au furat banii a mii de oameni

Un juriu federal din Statele Unite a condamnat trei bărbaţi într-un caz care implica o schmă de tip Ponzi de 364 de milioane de dolari, potrivit Business Insider.

Cei trei acuzaţi – Kevin B. Merrill, Jay B. Ledford şi Cameron Jezierski – au promis investitorilor că vor obţine profituri semnificative din cumpărarea şi vânzarea de portofolii de datorii, însă de fapt, ei „s-au folosit de presupusa expertiză de investiţii pentru a sifona milioane de dolari de la investitori creduli”, potrivit plângerii depuse de SEC – autoritatea de supraveghere financiară din SUA.

„Acuzaţia presupune că Merrill, Ledford şi Jezierski s-au îmbogăţit şi au folosit 73 de milioane de dolari pentru a cumpăra şi renova locuinţe de lux din  Maryland, Texas, Nevada şi Florida, pentru a cumpăra automobile de lux, bijuterii, bărci, un avion de lux, pentru a juca 25 de milioane de dolari la cazinouri şi pentru a susţine un stil luxos de viaţă”, se arată în comunicatul de presă eliberat de biroul Procuraturii Districtului Maryland din SUA.

Cei trei bărbaţi au fost condamnaţi pentru conspiraţie, fraudă, furt de identitate şi spălare de bani, potrivit Departamentului de Justiţie. Printre victime s-au numărat patroni mici, restaurante, bancheri, agenţi de talente, atleţi profesionişti şi consilieri financiari.

Potrivit SEC, Ledford a sifonat cel puţin 40 de milioane de dolari. În această sumă se încadrează transferul a cel puţin 7 milioane de dolari către contul personal şi achiziţia unui Ferrari de 368.000 de dolari, un inel cu diamant de şapte carate în valoare de 330.000 de dolari, şi o brăţară cu diamante de 23 de carate, la 168.000 de dolari, în timp ce 13 milioane de dolari i-a transferat către cazinouri pentru a-i cheltui acolo.

În acelaşi timp, Merrill a sifonat circa 45 de milioane de dolari. Dintre aceştia, 7 milioane de dolari au fost transferaţi către contul său personal, 10,2 milioane de dolari au fost utilizaţi pentru a cumpăra 25 de automobile de lux, precum un Bugatti Veyron din 2008, un Pagani Huayra Diablo din 2014 sau un Rolls Royce Dawn din 2017. În suma de 45 de milioane de dolari sifonată de Merrill se încadrează şi achiziţia unor case în zone precum Naples, Florida.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barbati,
diamante,
stil,
case,
rolls royce,
americani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.