Avioane de vânătoare şi bombardiere americane au efectuat exerciţii deasupra peninsulei Coreea

Postat la 18 septembrie 2017 501 afişări

Două bombardiere strategice americane de tip B-1B, însoţite de aeronave de vânătoare de tip F-35, invizibile pe radare, au efectuat zboruri deasupra Peninsulei Coreea, simulând misiuni de bombardament, într-o demonstraţie de forţă împotriva Coreei de Nord, anunţă autorităţile de la Seul.

Avioane de vânătoare şi bombardiere americane au efectuat exerciţii deasupra peninsulei Coreea

Bombardierele au decolat din Insula Guam, iar avioanele de vânătoare de la o bază aeriană din Japonia, se afirmă într-un comunicat al Ministerului sud-coreean al Apărării, informează agenţia de ştiri Reuters.

La exerciţii au participat şi şase aeronave de vânătoare sud-coreene, a declarat un oficial de la Seul.

Coreea de Nord a lansat vineri o rachetă balistică din districtul Sunan, aflat în apropierea Phenianului. Proiectilul a parcurs distanţa de 3.700 de kilometri, survolând nordul Japoniei şi a atins altitudinea de 770 de kilometri, potrivit armatei sud-coreene.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.