Avertizări în limba română la adresa hoţilor de buzunare, amplasate de poliţie în centrul Londrei - FOTO

Autor: Iuliana Enache Postat la 21 decembrie 2014 81 afişări

Un anunţ în limba română, care avertizează asupra prezenţei poliţiei, a fost amplasat într-una dintre cele mai aglomerate zone comerciale din Londra, situată în apropiere de Hyde Park Corner, unde numeroşi români şi-au instalat o adevărată o tabără.

"Ofiţeri de poliţie în civil operează în această zonă", se poate citi pe avertizarea amplasată de Poliţia Metropolitană în faţa staţiei de metrou Covent Garden din centrul Londrei, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Scopul acestei avertizări este descurajarea bandelor de hoţi care ar viza numeroasele persoane care îşi fac cumpărăturile înaintea sărbătorilor în această zonă.

Potrivit Daily Mail, românii sunt responsabili de cerşit agresiv, furt de buzunare şi fraude în Marea Britanie, dar problemele sunt mai grave în capitală. Jumătate din hoţii de buzunare prinşi în acest an la metrou erau din România, potrivit cotidianului britanic.

"Este important să clarificăm că această activitate nu este binevenită pe teritoriul nostru. Sunt români cae nu vorbesc engleza şi nici nu ar trebui să fie în această ţară dacă nu îşi caută serios de muncă", a declarat parlamentarul conservator Mark Field.

"Oamenii de aici s-au săturat de furturile de buzunare - zona s-a transformat în bucătăria lui Fagin", afirmă Jack Gordon, preşedintele unei organizaţii locale. "Infracţiunile au un efect negativ uriaş asupra turismului, comerţului şi rezidenţilor. Problema este foarte dificil de tratat şi presupun că poliţia încearcă să prevină producerea infracţiunilor mai degrabă decât să aibă de-a face cu ele după ce acestea se produc", a adăugat el.

Poliţia Metropolitană nu a precizat câte avertizări de acest tip a amplasat sau în ce limbi au fost scrise acestea.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei Metropolitane a declarat însă că ofiţerii din Westminster folosesc o serie de tactici "inclusiv folosirea unor anunţuri - în diverse limbi - pentru a avertiza oamenii în legătură cu riscul furturilor de buzunare în zonă şi pentru a oferi asigurări privind prezenţa ofiţerilor în zonă".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
POLIŢIE,
ROMÂNI
/actualitate/avertizari-in-limba-romana-la-adresa-hotilor-de-buzunare-amplasate-de-politie-in-centrul-londrei-foto-13733324
13733324
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.