Avertizare de la ANM de vant puternic si ninsori. Cum va fi perspectiva meteo pana in martie

Postat la 07 ianuarie 2012 13 afişări

Administratia Nationala de Meteorologie a emis pentru dupa-amiaza de sambata o avertizare de vant puternic si ninsori viscolite pentru o serie de judete din sudul tarii.

In judetele Calarasi, Ialomita, Braila, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, se vor semnala intensificari ale vantului cu rafale ce vor depasi local 50 km/h.

In zona de munte a judeţelor Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş, se vor semnala ninsori viscolite cu rafale ale vântului de 70-80 km/h.

Potrivit avertizarii ANM de vineri, valabila pana sambata seara, va ninge in zona montana, in sud-estul Transilvaniei, apoi local si in Moldova. Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte, in special in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, unde rafalele vor depasi 90 km/h,viscolind sau spulberand zapada. Ninsori viscolite vor fi trecator si in Moldova, indeosebi pe parcursul zilei de sambata. In regiunile sudice si sud-estice vor fi mai ales ploi, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 25-30 l/mp.

Pentru luna ianuarie si februarie, perspectiva generala meteo transmisa de Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu (ECMWF) arata ca temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa in limite apropiate de normele climatologice in majoritatea zonelor, exceptand zonele sud-estice si sudice (ianuarie), respectiv sud-estul, sudul si vestul tarii (februarie), unde temperaturile pot fi mai ridicate decat in mod obisnuit.

Cantitatile de precipitatii vor fi normale in cea mai mare parte a regiunilor, iar local in vestul tarii (ianuarie), respectiv in zonele sud-estice si sudice (februarie) pot fi peste normele climatologice lunare.

In luna martie, temperaturile medii lunare ale aerului vor inregistra valori apropiate de normele climatologice la scara intregii tari. Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta valori apropiate de mediile multianuale in majoritatea zonelor, iar local in vestul si centrul tarii pot fi peste normele climatologice.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/avertizare-de-la-anm-de-vant-puternic-si-ninsori-cum-va-fi-perspectiva-meteo-pana-in-martie-9132325
9132325
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.