Avertismentul unui medic de familie: Problema medicilor de familie se va agrava. Când vom ieşi la pensie nu ne va lua nimeni locul

Postat la 26 februarie 2019 67 afişări

Vicepreşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Cluj, Emiliana Costiug, avertizează că problema medicilor de familie se va agrava deoarece media de vârstă a acestora este în jur de 55 de ani, iar când se vor pensiona, nu va avea cine să le ia locul.

Avertismentul unui medic de familie: Problema medicilor de familie se va agrava. Când vom ieşi la pensie nu ne va lua nimeni locul

Emiliana Costiug a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că dacă statul român şi Guvernul ar avea o viziune, ar trebui să ia în serios această problemă.

 

„Deficitul de personal va creşte deoarece specialitatea de medicină de familie nu este atractivă, medicii tineri nu sunt interesaţi să devină medici de familie. Peste câţiva ani, problema medicilor de familie se va agrava deoarece media de vârstă actuală este în jur de 55 de ani, iar când vom ieşi la pensie, nu va avea cine să ne ia locul.

 

Medicina de familie este subfinanţată cronic, sunt multe probleme care se rezolvă la nivelul reţelei medicinii de familie dar nu sunt finanţate, ceea ce se traduce prin muncă multă, supranormare, cu bani puţini. Ajungem, astfel, în situaţia în care medici de familie aflaţi în contract cu CJAS preferă să meargă în sistemul privat sau peste hotare. Dacă noi, ca stat şi Guvern, am avea o viziune, ar trebui să ne punem serios această problemă”, a spus Costiug.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medici de familie,
problema,
refuz,
familie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.