Avertismentul OMS: ''O epidemie devastatoare poate începe în orice ţară în orice moment''

Postat la 14 februarie 2018 177 afişări

Conform lui Tedros Adhanom, care a vorbit la World Government Summit din Dubai, avem o mare problemă. În orice moment, a pandemie globală devastatoare se poate declanşa, ceea ce ar duce la moartea unei părţi însemnate a populaţiei.

Avertismentul OMS: ''O epidemie devastatoare poate începe în orice ţară în orice moment''

„Acesta nu este un scenariu viitor de coşmar oarecare”, a precizat Adhanom. „Este exact ce s-a întâmplat acum 100 de ani cu epidemia de gripă spaniolă. O epidemie devastatoare poate începe în orice ţară în orice moment şi poate omorî milioane de oameni pentru că nu suntem încă pregătiţi. Lumea rămâne vulnerabilă”.

Directorului OMS se întreabă care este cauza vulnerabilităţii? Inabilitatea de a opri Ebola? Creşterea cazurilor de rabie în populaţiile de animale? Cazuri în continuă creştere de SIDA? Nu. Ameninţarea unei epidemii globale este cauzată de apatia noastră, de refuzul încăpăţânat de a ne salva - un refuz care provine din indiferenţa şi lăcomia omului, scrie Futurism.

Citiţi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.