Avertismentul înfiorător al lui Stephen Hawking: "Nu mai avem mult timp pentru a scăpa de pe Pământ"

Postat la 23 iunie 2017 7225 afişări

Oamenii trebuie să îşi găsească o nouă casă în următorii 200-500 de ani dacă vor ca rasa să supravieţuiască, a avertizat profesorul Stephen Hawking.

Avertismentul înfiorător al lui Stephen Hawking: "Nu mai avem mult timp pentru a scăpa de pe Pământ"

El a făcut declaraţia în timpul festivalului Starmus, desfăşurat în Trondheim, Norvegia.

Deşi poate părea o perioadă îndelungată, intervalul cuprins între 200 şi 500 de ani, anunţat de Hawking, reprezintă unul extrem de mic.

Hawking l-a criticat de asemenea pe Donald Trump, spunând că acesta a luat cea mai proastă decizie posibilă atunci când a negat consecinţele catastrofale ale încălzirii globale.

Profesorul Stephen Hawking a spus că oamenii ar trebui să construiască o bază pe lună în maximum 30 de ani şi să trimită oameni pe Marte până în 2025. "Trimiterea mai multor echipaje în spaţiu va schimba în mod fundamental viitorul umanităţii. Pământul e ameninţat de atât de multe lucruri încât îmi e greu să rămân optimist."

La începutul acestui an, Stephen Hawking a declarat pentru emisiunea de televiziune Good Morning Britan că nu a visat niciodată că va putea pleca în spaţiu, dar Richard Branson i-a oferit un loc pe Virgin Galactic şi a spus da „imediat“, infromează The Independent. 

 

Virgin Galactic, nava spaţială a lui Richard Branson, ar putea să ducă oameni în spaţiu în „misiuni comericale“. Branson a sugerat că acest plan ar fi putut fi încheiat în 2009, dar în final nu s-a putut îndeplini din cauza unor numeroase probleme.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.