Avertismentul controversatului Mario Draghi, unul dintre cei mai temuţi bancheri din EUROPA. Asumaţi-vă acum riscuri

Postat la 16 octombrie 2017 497 afişări

Preşedintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi şi-a apărat angajamentul de menţinere a dobân­zilor la niveluri extrem de scăzute, respingând apelurile nemţilor de retragere rapidă a banilor ieftini din zona euro, potrivit CNBC.

Avertismentul controversatului Mario Draghi, unul dintre cei mai temuţi bancheri din EUROPA. Asumaţi-vă acum riscuri

Cu două săptămâni înainte de momentul în care BCE va decide viitorul politicii sale monetare, preşedintele băncii a declarat că promisiunea de menţinere a dobânzilor la nivelul actual „mult timp“ după încheierea programului de achiziţii de obligaţiuni este foarte importantă pentru ţinerea sub control a costurilor de finanţare.

 

Comentariile sale sugerează că formularea respectivă ar putea fi menţinută în mesajul transmis de BCE după şedinţa din 26 octombrie chiar dacă strategii băncii vor decide să implementeze o aşteptată restrângere a ritmului lunar al achiziţiilor de obligaţiuni de la nivelul actual de 60 miliarde de euro.

 

Potrivit unor surse familiare cu dezbaterile BCE citate de Bloomberg, oficialii băncii iau în considerare reducerea achiziţiilor de obligaţiuni la cel puţin jumătate din ritmul actual şi menţinerea programului activ timp de cel puţin două luni.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.