AVERTISMENTUL Băncii Transilvania pentru România

Postat la 06 martie 2018 68 afişări

Consumul privat va decelera în trimestrele următoare, pe fondul disipării impactului măsurilor din Noul Cod Fiscal şi rebalansării politicii economice pe plan intern, într-un context internaţional caracterizat prin acumularea de semnale de maturitate pentru ciclul post-criză, este de părere Andrei Rădulescu, director Analiza Macroeconomică Banca Transilvania.

AVERTISMENTUL Băncii Transilvania pentru România

Conform scenariului macroeconomic central BT, dinamica anuală a principalei componente a PIB ar putea decelera spre 5,3% in 2018, respectiv 4,1% în 2019 şi 2020, de la 10,7% în 2017. 

 

Datele publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică  indică o ajustare a evoluţiei afacerilor din comerţ la începutul anului, pe fondul decelerării dinamicii anuale a venitului real disponibil al populaţiei, în contextul accelerării inflaţiei.

 

Astfel, volumul vânzărilor din comerţul cu amănuntul a scăzut cu o dinamică lunarăde 0,9% în ianuarie, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în ajustare după avansul cu 1,7% din decembrie 2017.  Această evoluţie a fost determinată de declinul vânzărilor de bunuri nealimentare cu un ritm lunar de 1.8%, după majorarea cu 3.1% din decembrie, pe fondul semnalelor de rebalansare a politicii economice, cu impact asupra costurilor de finanţare.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.