Autorităţile turce au dispus închiderea a peste 130 de instituţii mass-media

Postat la 28 iulie 2016 79 afişări

Autorităţile turce au dispus închiderea a peste 130 de instituţii mass-media

Autorităţile din Turcia au anunţat că vor închide 131 de instituţii mass-media, în urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie, relatează BBC News online.

Lista instituţiilor care urmează să fie închise cuprinde trei agenţii de ştiri, 16 canale de televiziune, 23 posturi radio, 45 de ziare, 15 reviste şi 29 de edituri, potriivit Mediafax.

În cele mai multe cazuri este vorba de instituţii media locale, însă pe listă sunt şi câteva care au o audienţa naţională.

Multe dintre aceste instituţii au legături cu clericul musulman Fetullah Gulen, care este acuzat de guvernul turc că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din data de 15 iulie.

Mai mult, în această săptămână, autorităţile au emis mandate de reţinere pe numele mai multor zeci de jurnalişti, inclusiv 47 de foşti jurnalişti de la publicaţia Zaman, unul dintre cele mai populare ziare din Turcia înainte de a fi preluat de stat în luna martie.

Autorităţile militare au anunţat că 8.651 din membrii ai forţelor armate turce au fost implicaţi în tentativa de lovitură de stat.

Aproximativ 60.000 de persoane au fost suspendate din funcţii sau arestate după tentativa de lovitură de stat din Turcia, în contextul în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.