Autorităţile aşteaptă în continuare acceptul de survol din partea Rusiei pentru cursa Bucureşti-Beijing

Autor: Ioan Dornescu Postat la 23 septembrie 2014 61 afişări

Cursa Tarom pe ruta Bucureşti-Beijing nu poate fi reluată în absenţa unui răspuns favorabil pentru survol din partea autorităţilor ruse, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

"Pentru cursa Bucureşti-Beijing, memorandumul este semnat între noi şi chinezi, dar deocamdată nu avem un răspuns favorabil din partea autorităţilor ruse în ceea ce priveşte survolul către această ţară. De îndată ce îl vom avea, lucrurile pot să intre în linie dreaptă în foarte scurt timp", a spus ministrul, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor pe această temă.

El a explicat acest acord este necesar, pentru că oricare altă rută ar presupune o cheltuială suplimentară şi ar face "destul de greu rentabilă" cursa de la Bucureşti la Beijing.

Vicepremierul Liviu Dragnea declara în luna martie, cu ocazia unei vizite în China, că reluarea curselor Tarom pe ruta Bucureşti-Beijing-Bucureşti este prevăzută pentru luna iunie sau iulie, în timp ce surse din companie afirmau două luni mai târziu că operarea zborurilor va începe în luna august.

Tarom a renunţat la linia aeriană Bucureşti-Beijing în 2003, din raţiuni economice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TAROM,
CURSĂ,
BEIJING
/actualitate/autoritatile-asteapta-in-continuare-acceptul-de-survol-din-partea-rusiei-pentru-cursa-bucuresti-beijing-13332255
13332255
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.