Autoritatea de reglementare din China le cere băncilor să sprijine investiţiile în infrastructură

Autor: Bianca Ciocotisan Postat la 19 august 2018 51 afişări

Autoritatea de reglementare din domeniul bancar şi de asigurări din China a solicitat instituţiilor financiare să acorde mai mult sprijin investiţiilor în infrastructură, importatorilor şi exportatorilor, dar şi companiilor de credit care se confruntă cu probleme temporare, relatează Reuters.

Într-o declaraţie publicată pe site, Comisia bancară şi de reglementare din China a cerut băncilor să crească proporţia împrumuturilor pe termen mediu şi lung, pentru a evita împovărarea debitorilor la sfârşitul lunii sau trimestrului.

Măsura vine pe fondul unei perioade de incertitudine pentru economia Chinei, cauzată în mare parte de tensiunile comerciale cu Statele Unite. China aproape şi-a triplat valoarea proiectelor de investiţii cu active fixe aprobate în luna iulie, deoarece pare să accelereze cheltuielile pentru infrastructură.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INFRASTRUCTURĂ,
CHINA,
BĂNCI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.