Australia va fi scutită de taxele suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu

Autor: Teodora Marinescu Postat la 10 martie 2018 40 afişări

Premierul australian Malcom Turnbull a confirmat sâmbătă că preşedintele american Donald Trump a fost de acord să excludă Australia din planul privind implementarea unor taxe suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, relatează site-ul agenţiei Dpa.

"Şi-a luat angajamentul de a avea o relaţie militară şi comercială corectă şi reciprocă", a declarat Donald Trump pe contul personal de Twitter, făcând referire la premierul Turnbull.

"Lucrăm rapid la un acord de securitate pentru a nu fi nevoiţi să impunem tarife pentru oţel şi aluminiu aliatului nostru, măreaţa naţiune Australia", a adăugat liderul de la Casa Albă.

La scurt timp, Malcom Turnbull a folosit aceeaşi reţea de socializare pentru a îi transmite mulţumirile sale preşedintelui Donald Trump.

"Îţi mulţumim că ai confirmat că noile tarife nu vor fi impuse Australiei - benefic pentru locurile de muncă din Australia şi SUA", a declarat premierul australian.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, joi, impunerea unor tarife mai mari cu 25% pentru importurile de oţel şi de 10% pentru importurile de aluminiu. Decizia a fost contestată de mai multe state.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
AUSTRALIA,
TARIFE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.