Au cheltuit 84 de milioane de dolari pentru a angaja un CEO. Opt luni mai târziu, acesta a murit

Postat la 18 august 2018 727 afişări

Au cheltuit 84 de milioane de dolari pentru a angaja un CEO. Opt luni mai târziu, acesta a murit

CSX, una dintre cele mai mari companii de transporturi feroviare din Statele Unite, a cheltuit 84 de milioane de dolari pentru a-l angaja pe Hunter Harrison în funcţia de CEO în martie 2017.

Membri boardului ştiau că starea de sănătate a acestuia era una precară; chiar dacă boala sa nu era cunoscută de public, Harrison folosea un tub de oxigen şi lucra mai mult de acasă. Cu toate acestea, reprezentanţii l-a considerat omul potrivit pentru o restructurare majoră a unei companii care-şi îndepărtase clienţii şi de la care plecau tot mai mulţi directori.

Acţionarii au fost încântaţi de numire, iar acţiunile CSX au crescut cu 60%. Părea să fi fost decizia corectă, dar pe 16 decembrie, la vârsta de 73 de ani, Hunter Harrison s-a stins din viaţă.

Ca urmare, boardul CSX a început să fie chestionat în legătură cu informaţiile pe care le deţinea despre boala lui Harrison şi dacă a fost totuşi înţelept să încredinţeze viitorul companiei unui om cu probleme atât de grave.

La momentul angajării, Hunter Harrison nu a acceptat teste medicale, aducând în schimb o scrisoare de la un doctor care atesta că bărbatul este apt de muncă. Atunci când Wall Street Journal i-a adresat o întrebare legată de sănătatea sa, în luna mai, Harrison a răspuns: "Nu mă judecaţi după dosarul medical, judecaţi-mă după performanţe."

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.