Atenţionare MAE: Zborurile din Indonezia şi din regiune, afectate de erupţia vulcanului Mount Raung

Autor: Catalina Mihai Postat la 10 iulie 2015 61 afişări

Activitatea vulcanică a Mount Raung din Indonezia afectează zborurile către şi dinspre aeroporturile din regiune, atenţionează MAE, recomandându-le cetăţenilor români să contacteze companiile aeriene sau tour-operatorii înainte de a călători în această zonă.

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Indonezia cu privire la ridicarea nivelului de alertă ca urmare a activităţii vulcanice de pe vârful montan Mount Raung, din Banyuwangi, Java de Est.

"Erupţiile de cenuşă şi fum s-au intensificat în ultima perioadă şi afectează infrastructura şi circulaţia către şi din insulele Bali şi Lombok. Astfel, activitatea vulcanică a Mount Raung afectează zborurile către şi dinspre aeroporturile din regiune, inclusiv Ngurah Rai International Airport, Lombok International Airport (West Nusa Tenggera), Blimbinsari Airport, Banyuwangi şi Notohadinegro Airport (Jember, East Java)", precizează MAE, într-un comunicat.

Pentru informaţii suplimentare, Ministerul de Externe le recomandă cetăţenilor români să contacteze tour-operatorii sau companiile aeriane de la care s-au achiziţionat biletele de avion, precum şi companiile de asigurări înainte de a călători în regiune.

Totodată, MAE le recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reiterează faptul că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (poate fi descărcată gratuit din "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

O erupţie vulcanică a avut loc pe insula Java din Indonezia, producând închiderea a patru aeroporturi, relatează agenţia germană DPA.

Potrivit reprezentanţilor companiei aeriene Garuda Indonesia, Mount Raung, situat în estul provinciei Java, a produs cenuşă şi revărsare de roci încă din luna iunie, ceea ce a determinat autorităţile indoneziene să crească nivelul de alertă la cel de gradul II, înainte de cel maxim de alertă.

"Ca urmare a eruperii vulcanului Raung, aeroporturi în Bali, Lombok, Jember şi Banyuwangi sunt închise", se arată într-un mesaj postat de compania Garuda Indonesia pe contul de Twitter.

"Toate zborurile de pe aceste aeroporturi au fost anulate", se mai precizează în mesaj.

Vulcanul, cu o înălţime de 3.332 de metri, a erupt şi anul trecut, fără însă a provoca şi victime umane.

Locuitorii din Java spun că sunt pregătiţi să evacueze insula dacă autorităţile vor hotărî acest lucru.

"Suntem foarte îngrijoraţi după ce, aseară, am văzut erupţii de foc", a declarat Nuriamah, un cetăţean, pentru Metro TV.

În Indonezia, se află mai mult de 130 de vulcani activi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INDONEZIA,
VULCAN,
/actualitate/atentionare-mae-zborurile-din-indonezia-si-din-regiune-afectate-de-eruptia-vulcanului-mount-raung-14574136
14574136
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.