Atenţie, TAXA AUTO revine. Ultima şansă pentru românii care vor să-şi cumpere maşină

Postat la 27 septembrie 2017 1284 afişări

Timbrul de mediu revine în forţă, după ce autorităţile şi-au dat seama că eliminarea lui a dus la transformarea României într-un cimitir de maşini vechi, aduse din străinătate. Cei care vor să-şi cumpere o maşină second din afara ţării trebuie să se grăbească, la sfârşitul anului am putea avea o variantă nouă a taxei auto.

Atenţie, TAXA AUTO revine. Ultima şansă pentru românii care vor să-şi cumpere maşină

Grupul de lucru constituit pentru a elabora noua versiune a timbrului de mediu este „în formă maxima" şi discută mai multe variante, până la final de an putând fi prezentată o variantă concretă, a spus Cornel Brezuica, şeful Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), prezent la o conferinţă PwC.

Timbrul de mediu a fost eliminat la 1 februarie 2017 şi o consecinţă este că în întreg anul 2017 se va ajunge la peste 500.000 de maşini second hand aduse din alte ţări.

Cornel Brezuica, şeful AFM, spune că grupul de lucru alcătuit pentru crearea noii variante a timbrului de mediu este constituit din reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Ministerului Economiei, dar şi ai industriei auto.

„Lucrurile sunt foarte dramatice", spune şeful AFM, referindu-se la numărul mare de maşini rulate aduse în ţara. El spune că grupul de lucru s-a întâlnit de două ori şi a ajuns la concluzia că pot există două moduri de taxare:

Taxarea o singură data, pentru toată durată de viaţă a autovehiculului.

O plată anuală, gen impozit sau altă taxa care să aibă o valoare mai mare pentru autovehiculele cu normă de poluare inferioară, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.