ATENŢIE la notificările de pe telefonul mobil! ISU TESTEAZĂ sistemul de avertizare a populaţiei RO-ALERT

Postat la 27 iunie 2018 127 afişări

De ieri au început în Bucureşti testările sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Veţi primi mesaje de notificare pe telefonul mobil.

ATENŢIE la notificările de pe telefonul mobil! ISU TESTEAZĂ sistemul de avertizare a populaţiei RO-ALERT

În zonele unde vor avea loc testele, pe terminalele conectate la reţelele operatorilor de telefonie mobilă din România, vor apărea notificări cu mesajul: “Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie. DSU-IGSU.”

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor pe telefoanele mobile, pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei în situaţii de urgenţă sau în caz de urgenţă majoră. Ssitemul va fi folosit când viaţa şi sănătatea persoanelor sunt puse în pericol iminent: inundaţii ameninţătoare, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.

Citiţi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.