Atentatele din 11 septembrie în filme şi literatură: Omul ce se aruncă în vid de pe turnurile gemene

Autor: Monica Stoica Postat la 11 septembrie 2016 226 afişări

"Omul care cade" este titlul fotografiei lui Richard Drew,de la Associated Press,în care este înfăţişat un om care se aruncă de pe Turnul de Nord în 11 septembrie 2001.De frica focului şi a fumului.Se lasă liber în vid. Fotografia l-a inspirat pe Don Delillo să scrie un roman cutremurător.

În literatură şi cinema Atacul de la 11 septembrie 2001 e o poveste tămăduitoare despre durere şi derută, o formă de terapie post-factum sau o dezvăluire sumbră despre strategii politice infame şi eronate, care duc la distrugere în masă, crimă şi violenţă. Iată câteva cărţi şi filme prin care mai mulţi autori (de literatură, de cinema) au încercat să-şi răspundă la întrebarea: "De ce se urăsc oamenii?"

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
11 SEPTEMBRIE,
ATENTATE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.