Atacurile cu rachetă din Israel, revendicate de o grupare afiliată reţelei teroriste Stat Islamic

Autor: Mihai Draghici Postat la 05 iulie 2015 372 afişări

O grupare teroristă afiliată reţelei sunnite Stat Islamic a revendicat atacul cu rachete care a vizat vineri sudul Israelului, informează BBC News online.

Gruparea intitulată Provincia Sinai a anunţat că atacul este o reacţie la susţinerea pe care Israelul ar acorda-o armatei egiptene.

Teroriştii islamişti au omorât 17 militari egipteni în ultimele zile, în confruntări în care au murit şi 100 de combatanţi fundamentalişti.

Militanţi islamişti din regiunea egipteană Sinai au lansat, vineri după-amiază, două rachete spre sudul Israelului, însă atacul nu s-a soldat cu victime.

"Două rachete lansate din Egipt au căzut în sudul Israelului fără a face victime sau daune materiale", a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Activişti palestinieni din Fâşia Gaza lansează constant rachete spre sudul Israelului, dar situaţia s-a mai calmat în ultimele luni.

În ultima vreme, grupări fundamentaliste afiliate reţelei teroriste Stat Islamic au devenit din ce în ce mai active în Podişul Sinai, situat în nordul Egiptului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ISRAEL,
TERORISM,
/actualitate/atacurile-cu-racheta-din-israel-revendicate-de-o-grupare-afiliata-retelei-teroriste-stat-islamic-14545045
14545045
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.