Atac la poziţia Apple? Unul dintre cei mai mari furnizori de chipuri ai companiei se confruntă cu probleme la nivel de producţie şi ar putea întârzia livrările de iPhone-uri

Autor: Alex Ciutacu Postat la 06 august 2018 85 afişări

Atac la poziţia Apple? Unul dintre cei mai mari furnizori de chipuri ai companiei se confruntă cu probleme la nivel de producţie şi ar putea întârzia livrările de iPhone-uri

Taiwan Semiconductor Manufacturing, care produce chipurile pentru iPhone-uri şi alte dispozitive, încearcă să îşi revină după ce un virus computerizat a afectat procesele de producţie ale companiei, potrivit Bloomberg.

Compania a atras atenţia asupra viitoarelor întârzieri pe lanţul de furnizare şi la scăderea care se va face resimţită în rezultatele financiare, din cauza impactului asupra fabricilor.

TSMC a spus că 80% din aparatura de fabricaţie a fost afectată de un virus masiv vineri seara şi că se aşteaptă să revină la normal luni.

Compania taiwaneză transmite că incidentul va întârzia livrările către Apple, ceea ce înseamnă că producţia de iPhone-uri va fi întârziată.

Cea mai mare companie din Taiwan a dat vina pe o greşeală efectuată în timpul instalărilor de software, care a permis infectarea întregului sistem. Producătorul de chipuri estimează că veniturile din al treilea trimestru vor scădea cu circa 3% faţă de nivelul prevăzut anterior, adică 8,45 miliarde dolari în loc de 8,55 milairde dolari, marja de profit fiind prevăzută mai mică cu un punct procentual.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
iphone,
productie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.