Astăzi intră în vigoare noile prevederi prin care şoferilor li se suspendă dreptul de a circula

Postat la 20 mai 2018 364 afişări

DRPCIV a anunţat că, de duminică, 20 mai, şoferilor care nu înregistrează contractul de vânzare-cumpărare al autoturismului li se suspendă dreptul de a circula. Aceleaşi sancţiuni sunt aplicate şi proprietarilor ale căror maşini nu corespund din punct de vedere tehnic.

Astăzi intră în vigoare noile prevederi prin care şoferilor li se suspendă dreptul de a circula

Suspendarea dreptului de a circula pe drumurile publice se aplică şoferilor temporar până în momentul în care cumpărătorul reuşeşte să îşi declare autoturismul.

"Numeroşi cetăţeni ne-au adresat petiţii şi au pus întrebări referitoare la ce posibilitate au după ce vând un autovehicul să urmărească starea înmatriculării şi să se asigure că noul proprietar va transcrie vehiculul pe numele său astfel încât să nu mai fie puşi în situaţia de a plăti amenzi pentru o maşină pe care nu o mai au. Începând cu data de 20 mai, va intra în vigoare o nouă instituţie, cea a suspendării înmatriculării vehiculului, aceasta reprezentând o interdicţie temporară de circulaţie a vehiculului pe drumului public, nu echivalează cu o radiere", a declarat comisar şef Florin Catană, directorul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.